Jotka nyt ottivat hänen sanansa vastaan, ne kastettiin, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.
Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa.
Apt 2:41,42

KESKINÄINEN YHTEYS APOSTOLISESSA SEURAKUNNASSA

Uskovien yhteys syntyi heti samalla kun Jeesus oli saanut heidät pelastaa. On myös selviö, että kun he saivat Pyhän Hengen kasteen, niin Pyhä Henki vaikutti heissä syvän janon saada olla yhdessä ”samanmielisten” kanssa rakentuen Jumalan sanasta.

Ne joilla on Pyhän Hengen synnyttämä usko Kristukseen voivat kokea tuota aitoa yhteyttä toinen toisiinsa.

Aitoa Jumalan tarkoittamaa keskinäistä yhteyttä ei synny vain siitä että kuulutaan samaan seurakuntaan. Sen ovat viime vuodet varsin hyvin osoittaneet. Tarvitaan Pyhän Hengen synnyttämä rakkaus toinen toisiimme.

Näin Kristus, seurakunta ruumiin päänä sitoo lapsiaan rakkauden siteillä toisiimme, samoin kun Hän on hengessä liittänyt meidät ruumiiseensa, sen näkyväisiksi jäseniksi maan päällä.

Kun Jeesus saa vaikuttaa syntyy aina sellainen harmonia joka todellisesti osoittaa maailmalle hänen  todellisen seurakuntansa. Tähän yhteyteen Jumalan on helppo johdattaa uusia pelastettuja.

Apt. 9:31 Niin oli nyt seurakunnalla koko Juudeassa ja Galileassa ja Samariassa rauha; ja se rakentui ja vaelsi Herran pelossa ja lisääntyi Pyhän Hengen virvoittavasta vaikutuksesta”

IHMISTEN SYNNYTTÄMÄ YHTEYS

Tätä yhteyttä on pyritty luomaan ihmisten päätöksillä yhteiskristillisyyden nimissä tai maailman laajuisesti ekumenialla, mutta kaikki tuo on ihmisten synnyttämää, kylläkin  hyvää tarkoittavaa, mutta tässä tapauksessa näen että hyvä vain syrjäyttää parhaan.

PYHÄN HENGEN SYNNYTTÄMÄ YHTEYS

”Kristityt yhdessä ”- yhteys syntyy vain sydänten yhteydestä.

Muistan kun Jeesus pelasti minut 1970, niin ei montaa kuukautta kulunut kun ensi kertaa menin Porin Helluntai seurakuntaan, joka Eelim nimisenä kokoontui rukoushuoneeseen, osoitteessa Mikonkatu 6 .

Suorastaan janosin joka ainoaan mahdolliseen tilaisuuteen mikä viikolla  oli. Kaikkein ihanimpia olivat tiistai-iltaiset rukouskokoukset. Polvirukoukset olivat itsestään selvyys kun Herran edessä rukoilimme, anoimme ja kiitimme. Muistan niin elävästi vieläkin miten seurakunnan rukouselämä oli voimakasta.

Paljon on tapahtunut tällä rintamalla, koska niin eri tavalla nähdään asiat.

Ehkä siitä syystä monet kokevat nykykäytännön niin vieraaksi.

Näin jälkeenpäin ymmärrän,että minua ja vaimoani eivät vetäneet näihin hetkiin uuden viehätys vaan Herran Pyhä Henki.

On hyvä välillä kysyä itseltäänkin, onko minulla sama sydämen palo päästä sisarien ja veljien yhteyteen niin kuin uskoon tulon alussa.

YHTEYDESTÄ LOITONTUMINEN JA SEN SYYT

Koko 2000 v. seurakunnan olemassaolon aikana on ollut nähtävissä myös tästä yhteydestä poisvetäytymistä. Niin on tänäänkin. Syitä voi olla moniakin. Ei enää arvosteta uskovien yhteyttä. Suhde toisiin on saattanut loitontua. Kuinka paljon loukkaantumisten tähden on annettu itselle oikeutus jäädä pois. On tietysti myös muitakin syitä. Kun ajattelen tätä aikaa ja mielessäni ennustelen tulevaa, niin olen näkemässä että monet joutuvat lähtemään, suoranaisesti pakoitettuna pois tästä yhteydestä, kun syvästi koetaan luopumista Jumalan sanan totuuksista. Tätä näemme jo nyt Luterilaisen kirkon piirissä. Aika näyttää mikä on tilanne Helluntailiikkeen parissa tulevaisuudessa.

Olen vuosikymmenten aikana heihinkin tutustunut ja havainnut, että monet  näistä ovat vilpittömiä uskovia jotka ovat tehneet ratkaisunsa omantunnon syistä.

Ei tarvitse olla ennustaja kun voi ymmärtää kuinka koko suomen Siionissa tapahtuu voimakasta liikehdintää totisten uskovien siirtyessä pois sellaisesta luopumuksen tilassa olevasta kristillisyydestä.

KRISTUSKALLIO YHTEINEN PERUSTUKSEMME

Siellä missä seurakunta rakentuu Kristus kalliolle apostolisen alkuseurakunta mallin mukaan, ja vilpittömästi, koko sydämisesti palvelee Herraa, niin se kestää kaikki myrskyt ja tuulet.

Erittäin suuri vastuu lauman yhtenäisyydestä lepää seurakunnan vanhinten harteilla , joihin luen kuuluvaksi myös palkalliset työntekijät.

Siellä missä vastuulliset viipyvät Herran neuvottelussa, he saavat jaettavaksi sellaista hengellistä siunausta sanan opetusta myöten, joka rakentaa ja luo tätä yhteyttä.

Seurakunnan vanhimmat on asetettu esikuviksi, edellä kävijöiksi lauman keskellä.

Pavali neuvoi nuorta Timoteusta

Siellä missä Herra saa aidosti vaikuttaa seurakuntansa parhaaksi voidaan myös aidoimmillaan kokea keskinäisen yhteyden taivaallista siunausta.

KESKINÄISEN YHTEYDEN SIUNAUS

PSALMI 133, 1-3

Matkalaulu; Daavidin virsi. Katso, kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat!

Se on niinkuin kallis öljy pään päällä, jota tiukkuu partaan – Aaronin partaan, jota tiukkuu hänen viittansa liepeille.
Se on niinkuin Hermonin kaste, joka tiukkuu Siionin vuorille. Sillä sinne on Herra säätänyt siunauksen, elämän, ikuisiksi ajoiksi.

-Hannu Grönroos

Aihetta liippaavat julkaisut

Leave a Comment